Veelgestelde vragen

Bekijk ook ons YouTube kanaal voor instructievideo's.

Hoe kan ik een abonnement aankopen van ImmoParse?

Door het aanmaken van een account en het selecteren en betalen van een abonnementsformule bij ‘tarieven‘ kan u gebruik maken van ImmoParse. De betaling van het abonnement dient online te gebeuren met Bancontact, MasterCard of Visa.

Hoe kan ik inloggen?

Vanaf u een account hebt aangemaakt kan u inloggen. Ga naar de loginpagina van ImmoParse waar u het e-mailadres en het paswoord van uw account invult. Klik op ‘inloggen’. U kan echter pas gebruik maken van uw account na het betalen van een abonnement.
 

Hoe kan ik een promocode valideren?

Om uw promocode te valideren dient u eerst een account aan te maken van ImmoParse. Eens uw account aangemaakt en bevestigd, kan u de promocode valideren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 • log in met uw e-mailadres en wachtwoord
 • klik op ‘mijn account’ en kies voor ‘abonneren & promocode’
 • u kan de promocode invullen in het tekstveld en klik op ‘Ga verder’
 • verklaar u akkoord met de algemene voorwaarden en klik op ‘Betalen’
 • de promocode is gevalideerd, u kan nu vergelijkingspunten zoeken en beheren in ImmoParse

Hoe komt het dat ik mijn promocode niet kan valideren?

In het geval het e-mailadres van uw ImmoParse account verschillend is van het e-mailadres waarop u de promocode ontving, zal de promocode niet gevalideerd worden. U dient het e-mailadres van uw account te veranderen naar het adres waarop u de promocode mocht ontvangen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 • log in met uw e-mailadres en wachtwoord en u komt terecht op uw profielpagina
 • klik op ‘wijzigen’ naast uw e-mailadres
 • wijzig uw e-mailadres naar het adres waarop u de promocode mocht ontvangen en kies een wachtwoord
 • klik op ‘Aanpassen’
 • de promocode kan nu gevalideerd worden
In het geval van eventuele problemen, aarzel niet ons te contacteren via info@immoparse.be.
 

Hoe kan ik een factuur krijgen voor mijn betaling?

Na een betaling kan u de factuur downloaden onderaan uw profielpagina.
 

Worden de vastgoedgegevens die ik toevoeg aan de webapplicatie gedeeld met de andere gebruikers van ImmoParse?

Nee, alle vastgoedgegevens die u toevoegt aan ImmoParse blijven aan uw account gekoppeld en worden niet gedeeld met de andere gebruikers. Uw database met vergelijkingspunten kan enkel met uw account geraadpleegd worden. Ook de initiatiefnemers van ImmoParse verbinden zich er toe de door u toegevoegde vastgoedgegevens niet te gebruiken voor schattingsopdrachten.
 

Kan ik mijn opgebouwde database met vergelijkingspunten exporteren?

U kan steeds uw vergelijkingspunten exporteren naar een CSV-bestand. Een CSV-bestand of een kommagescheiden bestand is specifiek voor tabelbestanden. Het bestaat enkel uit tekstgegevens (geen foto’s) die kommagescheiden zijn, waardoor het gemakkelijk geïmporteerd kan worden in bijvoorbeeld Excel of Access.
 

Kan ik het historisch archief met vastgoedadvertenties exporteren?

Nee, u kan enkel uw opgebouwde database met vergelijkingspunten exporteren. Het archief met vastgoedadvertenties kan u niet exporteren.
 

Blijft mijn opgebouwde database met vergelijkingspunten behouden na het vernieuwen van mijn abonnement?

Ja. Wanneer u het abonnement vernieuwt met de accountgegevens van uw vorig abonnement, blijft uw database met vergelijkingspunten behouden. Het is zo dat de vastgoedgegevens die u toevoegt aan ImmoParse gekoppeld zijn aan uw account.
 

Hoe verkrijg ik de verkoopprijs en aanvullende vastgoedgegevens om mijn database met vergelijkingspunten op te bouwen?

Er zijn twee mogelijkheden om de verkoopprijs van een vastgoedobject te kennen. Indien het vastgoedobject op de markt is aangeboden via een vastgoedmakelaar, is het aangewezen eerst contact op te nemen met deze professional. In dergelijk geval, vermeldt ImmoParse de contactgegevens van de vastgoedmakelaar. Onze ervaring is dat 70% van de vastgoedmakelaars bereid zijn de verkoopprijs mee te delen, indien het doel van de schatting niet het verkrijgen van een bemiddelingsopdracht betreft.

Wanneer het vastgoedobject niet via een vastgoedmakelaar is aangeboden op de markt, of wanneer de vastgoedmakelaar de verkoopprijs niet kan meedelen, is er nog steeds een tweede mogelijkheid. De verkoopprijs en eventuele aanvullende vastgoedgegevens kan je bekomen door inzage van de notariële verkoopakte op het hypotheekkantoor. Hiervoor dien je te beschikken over de naam van de koper of verkoper van het vastgoedobject. De naam van de koper of verkoper kan je verkrijgen door het aanvragen van een kadastraal uittreksel.

Het formulier voor het aanvragen van een kadastraal uittreksel kan je hier downloaden (NL of FR). De kostprijs van een kadastraal uittreksel zonder fiscale gegevens bedraagt €1,40. Afhankelijk van de ligging van het vastgoedobject kan u het u formulier per e-mail toesturen:

 • West-Vlaanderen: meow.dienst.uit.w-vl@minfin.fed.be
 • Oost-Vlaanderen: meow.dienst.uit.o-vl@minfin.fed.be
 • Antwerpen: meow.dienst.uit.antw@minfin.fed.be
 • Vlaams-Brabant: meow.dienst.uit.vl-brab@minfin.fed.be
 • Limburg: meow.dienst.uit.limburg@minfin.fed.be
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: meow.dienst.uit.brus@minfin.fed.be
 • Waals-Brabant: meow.service.ext.brab.wal@minfin.fed.be
 • Henegouwen: meow.service.ext.hainaut@minfin.fed.be
 • Luik: meow.service.ext.liege@minfin.fed.be
 • Namen: meow.service.ext.namur@minfin.fed.be
 • Luxemburg: meow.service.ext.lux@minfin.fed.be

Voor de inzage van de notariële akte dient u best bij het loket ter plaatse te gaan van het bevoegde hypotheekkantoor. De hypotheekkantoren zijn regionaal georganiseerd. Via volgende weblink kan u controleren welk hypotheekkantoor bevoegd is: FOD Financiën hypotheekkantoor. De kostprijs om een notariële verkoopakte in te kijken op het loket bedraagt €25.

In de notariële verkoopakte kan u de verkoopprijs vinden, maar ook het kadastraal inkomen, de EPC-score, de inhoud van het bodemattest, de conformiteit van de elektrische installatie, de verkoopvoorwaarden en incentives, ...

Indien een vastgoedobject recent is toegevoegd aan het archief met vastgoedadvertenties (controleer hiervoor de datum), kan het zijn dat deze verkoop nog niet is overgeschreven op het hypotheekkantoor. Doorgaans bedraagt de termijn tussen een compromis en een notariële akte ongeveer 4 maanden.

De mogelijkheid dat een verkoop niet is gerealiseerd, maar toch voorkomt in het archief met vastgoedadvertenties is reëel.
 

Kan ik zelf een vergelijkingspunt toevoegen?

Absoluut. U kan zelf manueel vergelijkingspunten toevoegen aan uw persoonlijke database. Indien u graag een grote hoeveelheid data zou willen importeren kan u ons contacteren.